WELCOME TO T5CREW-SHARING IS GOOD

Dear visitor, you have not login.We recommend you to be registered and login.Be a T5 member now..just click register button....
If you forgot your password,Just Send PM to Admin this forum

IF YOU HAVE PROBLEM
EMEL ADMIN: amirz_69@yahoo.com



 
HomePortalSearchRegisterLog in
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Brothers in Arms: Earned in Blood [Rip]
21st December 2011, 3:04 pm by amirz69

» The Suffering [Rip]
21st December 2011, 3:02 pm by amirz69

» Call of Duty: Modern Warfare 3 (Repack)
20th December 2011, 12:44 pm by amirz69

» Bully: Scholarship Edition (Repack)
20th December 2011, 12:42 pm by amirz69

» Assassin's Creed: Revelations (Repack)
20th December 2011, 12:41 pm by amirz69

» Battle: Los Angeles -SKIDROW
20th December 2011, 12:39 pm by amirz69

» The Secret Order: New Horizon
20th December 2011, 12:37 pm by amirz69

» Tom Clancy's Splinter Cell Chaos Theory [Rip]
20th December 2011, 12:35 pm by amirz69

» Tom Clancy's Splinter Cell Double Agent [Rip]
20th December 2011, 12:33 pm by amirz69

» Super Bikes Riding Challenge
20th December 2011, 12:30 pm by amirz69

Top posters
amirz69 (1336)
 
salman (286)
 
phantom (86)
 
akhtar (81)
 
fire lord (55)
 
pizol96 (45)
 
hitaci96 (43)
 
duwax (35)
 
asyraf t5 (33)
 
mikhailaiman (26)
 
Statistics
We have 304 registered users
The newest registered user is hafizkhan89

Our users have posted a total of 2056 messages in 1239 subjects
Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

Most users ever online was 58 on 8th January 2016, 11:24 pm
CHATBOX
Live Traffic Map

Share | 
 

 [Tutorial]: Tutorial Crack WiFi key via Windows (Tested on XP and 7)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
amirz69
Administrator
Administrator


Posts : 1336
Points : 3198
Join date : 10/01/2010
Age : 20
Location : Kampung duyung,depan pc yg cantik,atas bumi terengganu

PostSubject: [Tutorial]: Tutorial Crack WiFi key via Windows (Tested on XP and 7)   17th February 2011, 9:57 pm


Sebelum ni korg penah dgr kan yg nk crack WiFi je
mesti kna guna linux (OS backtrack,spoonwep & sponnwpa software,aircrack....etc..etc)
So,kali ni aku nak share ngan korang sume tuto cara nak crack WiFi
dgn menggunakan OS Windows korg especially Windows XP ngan 7

Ok,skang ni korang kna sediakan benda-benda yang aku listkan kat bawah ni dulu:

1. Windows XP ngan Windows 7 ( Linux ngan Mac user p main jauh2.huhu)

2. Wifi adapter yang serasi/boleh melakukan injection kat AP (tgk sini untuk senarai adapter yang di support

3. Software Commview (klik sini)
p/s: demo 30 hari je

4. Software aircrack (klik sini)

Ok kalau dah memenuhi syarat-syarat di atas korang boleh teruskan ke langkah yang berikut.
Install software CommView dan ikut arahan yang di berikan. Bila ada question box yang keluar
tanya nak update driver. Korang mesti pilih untuk update driver wifi korang kepada driver yang telah di patch oleh CommView, senang kata korang next aje sampai habis.

Lepas tue korang extrack file aircrack.zip ke mana folder yang korang suka.
korang dah boleh start run kan program CommView.

Langkah 1:

Klik pada start "capture"



Langkah 2:

Klik pada "start scanning"



Langkah 3:

Kalau adapter korang betul support korang akan nampak macam nie.



Langkah 4:

Korang boleh tengok dekat box sebelah kiri adalah senarai wifi
yang ada dalam kawasan korang dan chanel wifi dan juga sebelah kanan korang boleh dapat tengok nama wifi,mac address,singal level. Sekarang korang klik dekat nama wifi sasaran korang. Kemudian klik “Capture"



Langkah 5:

Kemudian korang klik dekat kolum “Packets”, dan buat sorting pada kolum “Protocol”. Cari “ENCR.DATA” dan korang hightlight kan seberapa banyak yang boleh.



Langkah 6:

Kemudian right klik pada “ENCR.DATA” yang korang higtlight kan tadi. Pilih send packet >selected



Langkah 7:

Korang ikut apa yang aku bulatkan macam dalam gambar kat bawah ini. Lepas tue korang klik send dan minimize windows tue.



Langkah 8:

Sekarang korang pergi pulak kat kolum “Logging” dan ikut seperti di bawah.



Langkah 9:

Sekarang korang biarkan Program commview capture data-data yang di perlukan. Berapa lama korang kene tunggu bergantung pada berapa ramai orang yang sedang mengunakan wifi itu, lagi ramai lagi bagus.



Langkah 10:

Bila korang rasa macam dah cukup data yang korang kumpul. Korang klik pada kolum “Loggin” kemudian klik “Concatenate Logs…” kemudian pilih semua file yangtelah di auto simpan tadi(boleh ikut pada tarikh dan masa pada nama file) klik open



Langkah 11:

Berikan nama dan klik save



Langkah 12:

Klik pada “NO” bila option ini keluar.

Langkah 13:

Kemudian pilih File>Log Viewer

Langkah 14:

File>Load Commview Log

Langkah 15:

Open file yang korang savekan tadi

Langkah 16:

File>Export Logs>TCP Dump Format letak nama file dan tekan save. Minimize kan semua windows.


Langkah 17:

Open folder AirCrack >bin>Aircrack-ng GUI.exe

Langkah 18:

Klik choose untuk pilih file yang korang savekan tadi dlm format *.cap kemudian klik launch



Langkah 19:

Korang akan nampak pada baris awal nama wifi sasaran korang dan IV yang teleh di tangkap. Korang masukan nombor yang ada pada nama wifi korang dan tekan enter (kalo ade 1 je wifi, die akn auto select)



Langkah 20:

Tunggu sehingga proses cracking wifi key habis. Kalau keluar serperti gambar di bawah maksudnya data yang korang kumpul belum cukup lagi, so korang kene tunggu lagi dan ulang daripada langkah no 10.

Akhirnya berjaya menghack wifi key.




p/s: cara ini hanya untuk dapatkan wifi key yang berjenis “WEP” untuk wep key “WPA-PSK” caranya hampir sama cuma perlukan sedikit tambahan dan pengubahsuaian.

_________________
[center]

SHARING IS GOOD
Back to top Go down
View user profile http://pungkingstang.forumotion.com
 
[Tutorial]: Tutorial Crack WiFi key via Windows (Tested on XP and 7)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: T5REVOLTZ KOMUNITI :: TIPS AND TUTORIAL-
Jump to: