WELCOME TO T5CREW-SHARING IS GOOD

Dear visitor, you have not login.We recommend you to be registered and login.Be a T5 member now..just click register button....
If you forgot your password,Just Send PM to Admin this forum

IF YOU HAVE PROBLEM
EMEL ADMIN: amirz_69@yahoo.com



 
HomePortalSearchRegisterLog in
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Brothers in Arms: Earned in Blood [Rip]
21st December 2011, 3:04 pm by amirz69

» The Suffering [Rip]
21st December 2011, 3:02 pm by amirz69

» Call of Duty: Modern Warfare 3 (Repack)
20th December 2011, 12:44 pm by amirz69

» Bully: Scholarship Edition (Repack)
20th December 2011, 12:42 pm by amirz69

» Assassin's Creed: Revelations (Repack)
20th December 2011, 12:41 pm by amirz69

» Battle: Los Angeles -SKIDROW
20th December 2011, 12:39 pm by amirz69

» The Secret Order: New Horizon
20th December 2011, 12:37 pm by amirz69

» Tom Clancy's Splinter Cell Chaos Theory [Rip]
20th December 2011, 12:35 pm by amirz69

» Tom Clancy's Splinter Cell Double Agent [Rip]
20th December 2011, 12:33 pm by amirz69

» Super Bikes Riding Challenge
20th December 2011, 12:30 pm by amirz69

Top posters
amirz69 (1336)
 
salman (286)
 
phantom (86)
 
akhtar (81)
 
fire lord (55)
 
pizol96 (45)
 
hitaci96 (43)
 
duwax (35)
 
asyraf t5 (33)
 
mikhailaiman (26)
 
Statistics
We have 304 registered users
The newest registered user is hafizkhan89

Our users have posted a total of 2056 messages in 1239 subjects
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

Most users ever online was 58 on 8th January 2016, 11:24 pm
CHATBOX
Live Traffic Map

Share | 
 

 You have a text mesage!!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
pizol96
user
user


Posts : 45
Points : 121
Join date : 01/04/2010
Age : 20
Location : kualaterengganu

PostSubject: You have a text mesage!!   7th December 2010, 5:17 pm

Briiitt2!! Britt2!! Handphone berbunyi dan bergetar menandakan mesej masuk. Poket seluar diseluk dan Handphne dikeluarkan. Mesej dibaca. Kepala yg masih lg pening bertambah bingung pabila melihat mesej yg langsung tak difahami itu. Apela yg mamat ni tulis! Tak faham langsung aku. Dah la banyak short form, bercampur aduk plak 2 huruf besar n huruf kecik. Adoiii. Zaman sekarang ni, jika kita tengok, org anta sms ni memang macam2 gaya. Sebenarnya melalui sms ni, kita dah boleh menilai seseorang 2 macam mane. Aku memang da puas la sangat2 sms gn org ni. Memang macam2 gaya dan perangai. Siap boleh dikategorikan lg.
mikail90.blogspot.com

Ayat Bercampur
Org macam ni tak ramai tapi memang ade. Suke sangat2 kalau taip mesej tu bercampur aduk huruf besar,huruf kecik dan nombor. Orang macam ni bagi aku la seorang yang periang n hepy go lucky. Sikap kebudak-budakan tu ade lg dan masih tak matang. Tapi kn, hidup org cmni memang bercelaru sangat2, macam takde undang2 langsung.

Short Form
Orang jenis ni memang banyak pada zaman sekarang ni. Terlau banyak gune short form sampai susah nak difahami ape sebenarnya yg ditulis. Kalau sikit2 short form tu takpe la kan, ni tak sume nak pakai short form je. Agak2 la kan. Org macam ni kan bagi aku memang suke menyusahkan org laen. Diorang ni memang langsung tak pikir perasaan si pembaca msej 2. Lg satu diorang ni perasan bagus.

Ayat Penuh
Aku ade sorang kawan ni yg memang bila tulis mesej tu ayat die tersusun sangat2. Mane taknye, bile anta mesej je, sumenye tulis penuh n langsung takde short form. Aku tak cakap la salah kan, tapi zaman sekarang ni kalau tulis ayat penuh memang kelakar la tengok. Macam budak2 pn ade. For me, org jenis ni memang mementingkan kesempurnaan..ermm senang cakap, agak skema orangnye.

Lambat Reply
Setiap kali reply mesej mesti makan mase paling cepat pun 10 minit. Aku pun tak faham kenape la susah sangat nak balas mesej kan. Selalu je buat org geram. Org macam ni bagi aku la, bukan tak boleh buat kawan tapi tergolong dalam org yg moody dan acuh tak acuh. Mane taknye, kawan bukan main lame lg tunggu mesej tp die buat dek je macam takde pape.

Cepat Reply
Org yg jenis terlalu cepat reply mesej ni plak bukan tak bagus. Tapi nampak sangat2 sikap gelojoh n terburu-buru 2. Bile dapat mesej je, terus reply tak sampai pn 20 saat. Langsung tak amik mase utk berfikir. Orang gini kan jenis yg mudah buat keputusan tanpa berfikir panjang.Bahaye tu.

Huruf Besar
Org yg suke menaip mesej guna huruf besar or capital letter ni pelik sikit. Org jenis macam ni memang susah nak diduga emosinya. Suke tak suke same je.


Ni la antara gaya dan perangai org mase anta mesej.Rasenye lg banyak kot.Tp ni je la yg aku rase ade pade org yg mesej gn aku. Dalam byk2 ni, memang aku sendiri pn ade termasuk skali. So, korang rase mane 1 yg korang pnye..
Back to top Go down
View user profile
 
You have a text mesage!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: T5REVOLTZ KOMUNITI :: Tips,Nasihat&Kesihatan-
Jump to: